Mainos
Mainos

Uudet pankkikortit reistailevat monessa liikkeessä

Uudenlaiset pankkikortit eli debit-kortit reistailevat joka kymmenennessä maksupaikassa. Debit-kortit ovat kansainvälisiä sirukortteja, joilla voi nostaa käteistä ja maksaa ostoksia kotimaassa ja ulkomailla.

Pankkien mukaan syynä ongelmiin on se, että kaikki kaupat eivät ole päivittäneet maksupäätteitään. Suomen Kaupan Liitto puolestaan kritisoi pankkeja sitä, että uusista korteista ei tiedoteta kauppiaille tarpeeksi hyvin.

- Jos kauppa ei tiedä koko kortista, ei päivityksiä voi tehdä. Kaupalla pitää myös olla mahdollisuus valita, mitä kortteja se haluaa käyttää, toteaa asiamies Matti Räisänen Suomen Kaupan Liitosta.

Varsinkin pienissä liikkeissä maksupäätteiden uusiminen voi olla myös taloudellinen kysymys.

- Se on useita satoja euroja ja jotkut pitävät summaa aika suurena. Kustannus voi olla iso osa kuukausittaisista tuloista, kertoo kukkakauppias Pertti Marjomaa helsinkiläisestä Runebergin kukka Dan Wardista.

- Lisäksi kukkakaupoissa on nyt menossa sukupolven vaihdos, eikä investointeja haluta tehdä, Marjomaa sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme