Mainos
Mainos

Uudet passit otetaan käyttöön elokuussa

Sisäministeriön mukaan biometrisen tunnisteen sisältävä passi on entistä turvallisempi matkustusasiakirja, sillä se sisältää myös väärentämistä vaikeuttavia turvatoimia.

Biometriset passit otetaan Suomessa käyttöön 21. elokuuta. Uudistus muuttaa passin ulkonäköä ja voimassaoloaikaa. Myös toimitusaika nopeutuu, eikä lapsia voi enää uudistuksen jälkeen merkitä vanhempien passeihin.

Sisäministeriön mukaan biometrisen tunnisteen sisältävä passi on entistä turvallisempi matkustusasiakirja. Sen tietosivun sisällä on mikrosiru, johon on tallennettu samat tiedot, jotka ovat näkyvissä passin tietosivulla. Siru sisältää myös väärentämistä vaikeuttavia turvatoimintoja.

Uutta passia voi hakea poliisilaitokselta ja Suomen ulkomaanedustustoista. Hakijalla tulee olla valokuva, josta hänet voi tunnistaa helposti. Uusi passi on voimassa enintään viisi vuotta. Sisäministeriön mukaan passin hinta ei nouse merkittävästi.

Biometristen passien käyttöönotto on EU-maiden yhteinen hanke.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme