Mainos
Mainos

"Uudet vaalit äänestäjien vähättelyä"

Valtiosääntöoikeuden emeritusprofessori Mikael Hidén ei näe uusia vaaleja ratkaisuna hallitusneuvottelukriisiin.

Uusien eduskuntavaalien järjestäminen vain muutama kuukausi edellisten jälkeen olisi Hidénin mielestä eduskunnan aseman aliarvioimista ja äänestäjien kannanottojen vähättelyä.

Hänestä Suomeen pitää yrittää saada edelleen muodostettua enemmistöhallitus tai jos se ei mitenkään onnistu, ainakin arvioida mahdollisuutta vähemmistöhallitukseen.

Perustuslain mukaan presidentti voi pääministerin perustellusta aloitteesta ja eduskuntaryhmiä kuultuaan sekä eduskunnan ollessa koolla määrätä ennenaikaiset eduskuntavaalit toimitettavaksi. Käytännössä aloitteen joutuisi tässä tilanteessa tekemään toimitusministeristöä, eli vanhaa hallitusta johtava Mari Kiviniemi.

Hidénin mukaan päätöksentekojärjestelmää luotaessa lähdettiin siitä, että ennenaikaiset vaalit ovat äärimmäinen keino ja että sitä käytetään vain hyvin pitkäaikaisen kriisin laukaisemiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme