Mainos
Mainos

Uudet verokortit pian postiin

Kuluvan vuoden verokortit postitetaan verovelvollisille puolentoista viikon kuluessa.

Uudet verokortit tulevat voimaan helmikuun alussa. Tammikuulta vero peritään viime vuoden verokortin mukaisilla prosenteilla. Verottaja postittaa uudet verokortit verovelvollisille 17.1. mennessä.

Palkansaajille tarjoutuu ensi kertaa mahdollisuus päättää, miten ennakonpidätys toteutetaan. Valintamahdollisuus koskee vain palkkatuloja eikä esimerkiksi eläkkeitä, erilaisia päivärahoja tai muita etuuksia. Vaihtoehdoista toinen sopii henkilöille, joiden tulot kertyvät tasaisesti vuoden aikana. Heitä ovat esimerkiksi kiinteätä kuukausipalkkaa saavat. Toista ennakkopidätysmallia suositellaan niille, jotka ovat vain osan vuotta töissä tai joiden kuukausitulot vaihtelevat suuresti vuoden aikana.

- Jos asiakkaalla on tarvetta hakea verokorttiin muutosta, se kannattaa tehdä myöhemmin. Alkuvuodesta verokorttien puhelinpalvelu on yleensä ruuhkainen, verohallitus suosittelee.

Muutoksia tulee myös enintään 7000 euron suuruisten vuokratulojen verotuskäytäntöön. Ne lasketaan yleensä pidätysprosenttiin. Se nostaa pidätysprosenttia, mutta korkeintaan 7000 euron vuokratuloa saaville ei jatkossa lähetetä erikseen ennakkoverolippuja. Verohallituksen mukaan suoraan verokortilla peritään vuokratulo, joka on kuukaudessa enintään noin 580 euroa. Summasta on vähennetty yhtiövastike ja muut kulut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme