Mainos
Mainos

Uudisrakentaminen lisääntyi viime vuonna

Uudisrakennustöitä aloitettiin Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna kaikkiaan runsaan 35 miljoonan kuutiometrin verran. Tämä on 11 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Teollisuus- ja varastorakennusten kuutiot kasvoivat viidenneksen ja julkisten palvelurakennusten kuutiot yli kolmanneksen edellisvuotisesta.
Aloitettujen asuinrakennusten kuutiomäärä nousi seitsemän prosenttia. Vain maatalousrakennuksia alettiin viime vuonna rakentaa vähemmän kuin edellisvuotena.

Viime vuonna aloitettiin kaikkiaan 31 300 uuden asunnon rakennustyöt, mikä on 1500 enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuntoja valmistui 29 000 kappaletta eli 11 prosenttia edellisvuotista enemmän.

Vuoden 1998 viimeisellä neljänneksellä aloitettujen rakennusten kuutiomäärä oli kuitenkin 14 prosenttia pienempi kuin edellisvuotena vastaavaan aikaan. Kuutiomäärät vähenivät kaikissa rakennustyypeissä lukuunottamatta asuin- ja julkisia rakennuksia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme