Mainos
Mainos

"Uudistukset puolustusvoimille isku lekalla molempiin polviin"

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajalle, kansanedustaja Jussi Niinistölle (ps) puolustusvoimien tekemien leikkausten suuruus oli yllätys.

– Hallitus selvästi näillä päätöksillä asettaa uskottavan koko maan puolustusratkaisun ja yleensä yleisen asevelvollisuuden kyseenalaiseksi. Tämän vaalikauden jälkeen, kun nämä leikkaukset on tehty, joudutaan miettimään mikä on Suomen puolustusratkaisu. Se ei voi olla enää alueelliseen puolustukseen perustuva. Mikä se on? Niinistö kysyy.

Leikkauksissa säästyi ruotsinkielinen Uudenmaan prikaati, vaikka Niinistön mukaan sen säästämiselle ei olisi ollut perusteita.

– Puolustusvoimissa kukaan ei varmasti olisi ollut Dragsvikiä tässä rytäkässä säästämässä, sille ei olisi ollut perusteita. Uudenmaan prikaatin olisi voinut varsin kivuttomasti voinut siirtää vieressä sijaitsevaan Upinniemeen.

Niinistö pitää käsittämättömänä mikäli puolustushallintoon aiotaan vielä kevään aikana kohdentaa säästöjä.

– Kyllä nyt on isketty puolustusvoimia lekalla molempiin polviin. Seuraavat iskut olisivat kohtalokkaita. Itsenäisen puolustuksen edellytykset on nakerrettu tällä uudistuksella. Jos vielä enemmän nakerretaan, meillä ei ole puolustusta enää ollenkaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot