Mainos
Mainos

Uupumus ja masennus vaivaavat koululaisia

Stakesin selvityksen mukaan peruskoulun yläluokkalaisista 13 prosenttia kärsii vaikeasta tai keskivaikeasta masennuksesta ja liki saman verran uupumuksesta.

Peruskoulun yläluokkalaisten ja lukiolaisten elinolot ja terveystottumukset ovat kehittyneet parempaan suuntaan, mutta terveys ei, selviää Stakesin Kouluterveys 2006 -tutkimuksesta.

Peruskoulun yläluokkalaisista keskivaikeaa tai vaikeaa masennusta koki 13 prosenttia ja lukiolaisista kymmenen prosenttia. Tutkimuksen mukaan masentuneisuus on lisääntynyt erityisesti tytöillä. Myös koulu-uupumus on lisääntynyt. Siitä kärsi noin kaksitoista prosenttia vastaajista.

Tutkimuksessa selvisi, että joka kymmenes oppilas ei koe saavansa apua koulunkäyntiin koulusta tai kotoa. Koulunkäyntiin liittymättömissä ongelmissa apua saatiin parhaiten terveydenhoitajalta. Kouluterveydenhuollon palvelujen saatavuudessa vastaajat kokivat kuitenkin reilusti puutteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot