Mainos
Mainos

Uusi ajokorttilaki tulee voimaan ylihuomenna

Uuden lain mukaan lääkärien on ilmoitettava poliisille autoilijan terveydentilan heikentymisestä. Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut lääkäreille ilmoitusvelvollisuudesta soveltamisohjeet.

Uusi ajokorttilaki tulee voimaan ylihuomenna. Lain mukaan lääkärin on ilmoitettava ajokorttiasioita hoitavalle poliisille, jos autoilijan terveydentila on pysyvästi heikentynyt niin, ettei hän enää täytä terveysvaatimuksia.

Tilapäisistä terveyden heikentymisestä ei ilmoitusta tehdä ja pysyväkin tilanne on varmistettava asianmukaisissa tutkimuksissa.

Ajokykyyn vaikuttavia sairauksia voivat olla muun muassa dementia, Parkinsonin tauti, epilepsia, psykiatriset sairaudet tai näkökyvyn heikkeneminen. Ammatikseen ajaville säännöt ovat tiukemmat kuin henkilöauton kuljettajille.

Lääkärit ovat vastustaneet lakimuutosta, sillä heidän mukaansa uusi laki loukkaa potilaan ja lääkärin keskinäistä salassapitoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme