Mainos
Mainos

Uusi Allegro-juna sai kolhuja hirvikolarissa

Pietarin ja Helsingin välillä liikennöivä Allegro-juna sai vaurioita hirvikolarissa. Törmäys tapahtui eilen Venäjän puolella, kun juna oli matkalla Pietariin.

- Kyse on kello 15 lähteneestä junasta. Törmäys hidasti junan matkaa jonkin verran, mutta juna otti hidastusta kiinni loppumatkasta ja saapui suunnilleen ajallaan Pietariin, kertoo VR:n viestintäpäällikkö Mika Heijari.

Heijarin mukaan juna sai törmäyksessä "jonkinlaisia vaurioita", mutta hänen mukaansa vauriot eivät ilmeisesti ole kovinkaan suuria.

- Ne eivät ainakaan millään tavalla vaikuttaneet Allegron aikatauluihin eilen, eikä ne hidasta junaa myöhemminkään.

Hirven kohtalosta ei ole tietoa. Onnettomuus tapahtui Venäjän puolella, joten törmäyksen jälkihoito on ollut venäläisviranomaisten asia.

- Eivät tällaiset hirvieläinonnettomuudet kovinkaan harvinaisia ole. Aina silloin tällöin junan eteen osuu peura, välillä myös hirvi.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen matkusti eilen junalla Pietariin, mutta hän ei ollut hirveen törmänneen junan kyydissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme