Mainos
Mainos

Uusi autoverotus käyttöön tänään

Tulli on tänään ottanut käyttöönsä uudet laskentaperusteet autoverotuksessa. Autoveroilmoituksia annettiinkin päivän aikana huomattavasti aiempaa enemmän. Hallitus päättää autoverotukseen mahdollisesti lisättävästä ympäristömaksusta huomenna.

Markus Weckström sai Helsingissä ensimmäisenä uuden autoveropäätöksen. Maaliskuusta asti varastossa ollut tuontiauto on nyt valmis liikenteeseen:

- Auto esitettiin kello 11 ja puhelinsoiton sain kello 14, et päätös on valmis. Mä olin aivan ällikällä lyöty, et Suomessa viranomainen tahtoessaan voi toimia nopeasti.

Tullin toimipisteissä riitti tänään vipinää koko päivän. Autoveroilmoituksia jätettiin huomattavasti aiempaa enemmän.

- Kyllähän se hyvältä vaikutti siihen nähden, mikä oli keväällä kun auto tuotiin. Vero putos liki 50 prosenttia, ei aivan, sanotaan 40 prosenttia. Silloin pyydettiin vanhaa rahaa 100 000 ja nyt on vähän päälle 50 000, Weckström kertoo.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsittelee autoveroasiaa huomenna. Pääkysymykseksi nousee tällöin mahdollinen ympäristövero.

Valtiovarainministeriössä on kaavailtu porrastettua haittaveroa sekä uusille autoille että käytetyille tuontiautoille. Vero kerättäisiin kertaluonteisena autoveron yhteydessä. Sen sijaan polttoaineverotukseen ei tässä vaiheessa ole tarkoitus puuttua.

Weckströmiä jo nykyinenkin autovero kauhistuttaa.

- Hinta on niin korkea, että niitä on todennäköisesti Suomessa myytävänä halvemmalla. Sen takia vaikka hyvä päätös saatiin ja hinta putos, meinaan kuitenkin valittaa. Näin se ei voi olla.

Muutokset autoverolainsäädäntöön on tarkoitus tehdä syksyn aikana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.09.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme