Mainos
Mainos

Uusi ehdokas tulossa presidentinvaaleihin

Yrittäjyyden professorina Helsingin Kauppakorkeakoulussa työskentelevä Arto Lahti on ilmoittanut keränneensä presidenttiehdokkuuteen vaadittavan 20 000 kannattajan nimilistan.

Presidentinvaaleihin on tulossa uusi ehdokas puolueiden ulkopuolelta. Professori Arto Lahti on ilmoittanut keränneensä ehdokkuuteen vaadittavan 20 000 kannattajan nimilistan.

Lahti voi osallistua presidentinvaaleihin sitoutumattomana ehdokkaana, jos oikeusministeriö vahvistaa kannattajamäärän.

Presidenttiehdokkaana Lahti aikoo tuoda esiin liberaaliin maailmankatsomukseen ja arvomaailmaan perustuvia vaihtoehtoja.

- Presidentti-instituution ei pitäisi olla sellainen puoluevallan jatke, joksi se on muodostunut sen takia, että puolueet tuovat sinne aina ykkösketjunsa, sanoo professori Arto Lahti.

Kampanjapäällikkö Tomi Riihimäen mukaan kannattajakorttien tarkistus on kuitenkin vielä kesken ja nimienkeruuta jatketaan ehdokkuuden varmistamiseksi. Kortit aiotaan luovuttaa oikeusministeriölle joulukuun alussa. Lahti voi osallistua presidentinvaaleihin sitoutumattomana ehdokkaana, jos ministeriö vahvistaa kannattajamäärän. Kannattajakorttien jättämisen takaraja on 7. joulukuuta.

Lahti on toiminut yrittäjyyden professorina Helsingin Kauppakorkeakoulussa vuodesta 1990 lähtien.

Verkkosivuillaan Lahti luettelee kampanjansa teemoina muun muassa pienen ja keskisuuren yritystoiminnan tukemisen, Karjalan palauttamisen, ylivelkaantuneiden aseman parantamisen sekä Suomen turvallisuusvajeen poistamisen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme