Mainos
Mainos

Uusi jäteauto pesee biojäteastiat

Bioneuvo-jäteauto pesee biojäteastiat tyhjennyksen jälkeen. Sen sarjavalmistuksesta on käyty neuvotteluja.

Uudentyyppinen biojätteiden keräysajoneuvo esiteltiin Helsingissä tänään. Suomessa kehitetty jäteauto pesee biojäteastiat tyhjennyksen jälkeen. Tavallista jäteautoa pienempi uusi keräysajoneuvo on nimetty Bioneuvoksi.

Biojäteastioita pesevän ajoneuvon kehittämiselle on ollut tarvetta, koska eläinperäisiä sivutuotteita koskevan EY-asetuksen mukaan muun muassa ruokajätteitä sisältävät keräysastiat olisi pestävä viikoittain.

Bioneuvo on mukana Tekesin Streams-tutkimusohjelmassa. Sen tavoitteena on luoda liiketoimintaa yhdyskuntien kiinteiden jätteiden vähentämisestä, jätteiden hyötykäytöstä ja loppusijoittamisesta. Tutkimusjakson jälkeen Bioneuvo siirtyy päivittäiseen jätehuoltotoimintaan Helsingin keskusta-alueilla. Ajoneuvon on valmistanut Helsingin ammattikorkeakoulun autolaboratorio yhteistyökumppaneineen. Sen sarjavalmistuksesta on käyty neuvotteluja.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.06.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot