Mainos
Mainos

Uusi Jyväskylä syntymässä

Uuden Jyväskylän kohtalo sinetöidään tänään. Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden valtuustot tekevät lopullisen päätöksensä kuntaliitoskokonaisuudesta.

Aiemmin on jo päätetty, että Korpilahti liittyy Jyväskylään vuoden 2009 alusta. Kuntaliitos on ollut vireillä jo vuosikymmeniä, mutta tähän asti se on aina hautautunut maalaiskunnan vastustukseen.

Suunnitteilla on suomalaisen kuntakentän viime vuosikymmenten suurin kuntaliitos. Mikäli se toteutuu, Jyväskylän asukasluku on vuoden 2009 alusta liki 130 000.

Jos valtuustot päättävät liittymisen puolesta, käydään syksyllä kunnallisvaalit, joissa valitaan valtuutetut uuteen Jyväskylään. Valtuustossa olisi 75 paikkaa.

Mahdollisen uuden Jyväskylän johtajaksi siirtyy nykyinen Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson (kok.) ja apulaiskaupunginjohtajaksi maalaiskunnan johtaja Arto Lepistö (sd.).

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme