Mainos
Mainos

Uusi kalaopas kertoo mitä kannattaa syödä

WWF:n Meren herkkuja -kalaopas kertoo kuluttajalle, minkä kalojen valitseminen on ympäristöystävällistä. Opas luokittelee kalat kestävyysjärjestykseen.

Kotimaista kalaa kannattaa suosia, kuten myös MSC-sertifioituja kalatuotteita. Marine Stewardship Council (MSC) -ympäristösertifikaatti takaa, että kala on pyydystetty ekologisesti kestävällä tavalla.

Suomessa MSC-merkintää löytyy esimerkiksi tietyistä pakastekaloista sekä tonnikala- ja lohisäilykkeistä.

Kaloja on pitkään pyydystetty rajoittamattomasti, jonka seurauksena monet kalakannat ovat päätyneet romahduksen partaalle. Joidenkin kalalajien pyydystäminen ja syöminen tulisi lopettaa kokonaan, jotta niiden kannat voisivat elpyä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme