Mainos
Mainos

Uusi Kirjapiiri esittelee kauden uutuusteokset

Televisiokatsojien iloksi saadaan jälleen uusi rauhallisiin haastatteluihin perustuva klassinen kirjallisuusohjelma: Kirjapiiri. Se esittelee kauden aikana katsojille 32 teosta ja kirjailijaa.

Haastateltavana on sekä suosikkikirjailijoita, kuten Sofi Oksanen ja Riitta Pulkkinen, että lukijoille vielä tuntemattomia esikoiskirjailijoita. Tekijät pyytävät ohjelmaan kirjailijoita, joiden uutuusteoksia he pitävät kauden kiinnostavimpina.

Käsiteltävät teokset voivat olla mitä tahansa esimerkiksi dekkareista ja tietokirjoista lastenkirjoihin. Ensimmäisinä vieraina ovat Juha Itkonen ja Taina Latvala. Toisessa jaksossa viikkoa myöhemmin tavataan Mirkka Lappalainen ja Jari Järvelä.

Kirjapiiriä vetävät ulkoministeri Erkki Tuomioja, toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä sekä kirjailija-käsikirjoittaja Paula Noronen.

Aalto-Setälä ja Tuomioja haastattelevat vuoroviikoin kirjailijan kerrallaan ja jakavat lopuksi ruusut ja risut tähdittämällä teoksen ja he lupaavat, että tylsää puhetta ei kuulla. Aiemmin he ovat isännöineet kaksi kautta Tuomioja ja Aalto-Setälä, kirjan takana -kirjallisuusohjelmaa.

Noronen vetää omaa viikoittaista lukupiiriä, jossa kirjailijan lisäksi keskusteluun osallistuu myös kunkin kirjan tai kirjailijan fani tai kuka tahansa muu intohimoisesti käsiteltävään teokseen suhtautuva. Myös katsojilla on mahdollisuus vaikuttaa ohjelman teemoihin ja vieraisiin ohjelman verkkosivujen kautta.

Ohjelmassa nähdään muun muassa kirjailijat Riku Korhonen, Mauri Kunnas, Umayya Abu-Hanna, Reidar Palmgren, Mirkka Lappalainen, Juha Itkonen, Leena Lehtolainen, Jari Järvelä, Taina Latvala, Anna Kortelainen ja Pekka Hiltunen.

Töölön Taidehallissa taltioitavaa Kirjapiiriä esitetään AVA-kanavalla 28. elokuuta alkaen tiistaisin klo 19.30.

AVA-kanava on osa MTV Media-konsernia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme