Mainos
Mainos

Uusi kuntajohtaja ei lämpene kaksoiskuntalaisuudelle

Kuntaliiton johdossa vuoden alussa aloittava Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma unohtaisi kaksoiskuntalaisuuden idean. Sen sijaan hän lisäisi palveluiden joustavuutta yli kuntarajojen.

Mäki-Lohiluoma sanoo Verkkoapilan haastattelussa, että haluaisi pitää nykyisen järjestelmän mahdollisimman yksinkertaisena eikä enää monimutkaistaisi sitä.

- Pidän käytännöllisesti katsoen mahdottomana ajatusta, jossa veroilmoituksen voisi täyttää niin, että valitsisi maksavansa veroja tämän osuuden tänne ja tuon osuuden tuonne.

Kaksoiskuntalaisuuden ajatus on se, että henkilö voisi olla kirjoilla, maksaa kunnallisveroa ja äänestää kahdessa eri kunnassa. Vakituisen asuinkunnan rinnalle voisi valita esimerkiksi työ- tai mökkipaikkakunnan.

Mäki-Lohiluoma olisi kuitenkin valmis lisäämään palvelujen joustavuutta. Tästä on jo esimerkkejä. Pääkaupunkiseudulla lapsen voi tulevaisuudessa viedä hoitoon naapurikuntaan.

- Oletan, että jatkossa voi hakea kunnallisia palveluja laajemmin toisesta kunnasta, kuntajohtaja sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot