Mainos
Mainos

Uusi laitteisto suojaa rantoja öljyltä

Uudenlainen öljyntorjuntalaitteisto kerää rannikoilta öljyä aiempaa tehokkaammin. Uuden laitteiston prototyyppiä esiteltiin tänään Hangossa. Hankolaisen tuotekehittelijän suunnittelema järjestelmä on tarkoitettu pysäyttämään mereltä rannikkoa kohti ajelehtiva öljy ja keräämään se talteen.

- Tämä on eräänlainen kassi, johon öljyä kerätään. Laitteistolla pystytään keräämään öljyä talteen selvästi suurempia määriä kuin nykyisellä kalustolla, kertoo tarkastaja Jouko Pirttijärvi Suomen ympäristökeskuksesta.

Uusi laitteisto koostuu kuljetuslautasta, sille valmiiksi lastatuista ohjauspuomeista, öljynkeräysyksiköstä ja ankkurointilaitteista. Laitteisto ankkuroidaan ja levitetään veden pinnalla ajautuvan öljyn eteen. Useita laitteistoja voidaan kytkeä rinnakkain niin, että ne muodostavat rantaa suojaavan ketjun. Laitteisto auttaa rannikon öljyntorjuntakyvyn parantamisessa.

- Laitteiston etu on se, että se saadaan käyttöön nopeasti, jos öljy uhkaa ajautua rantaan. Pelastuslaitokset toivottavasti hankkivat ahkerasti käyttöönsä uutta laitteistoa, toivoo Jouko Pirttijärvi.

Uuden laitteiston hinta ei vielä ole tiedossa, koska valmiina on vasta laitteiston prototyyppi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme