Mainos
Mainos

Uusi laki asettaa pätkätyöt erityistarkkailuun

Ensi vuoden alusta määräaikaisten työsuhteiden laiton ketjuttaminen tulee entistä tarkempaan seurantaan.

Pätkätöiden perusteita voidaan jatkossa perätä uhkasakon voimin.Lakimuutos vaatii työnantajilta kirjallista selostusta määräaikaisen työsuhteen perusteista. Ellei selvitystä anneta, työnantajalle voi rapsahtaa sakko.

Lain tarkoituksena on karsia työelämästä laittomat pätkätyöt, joita on erityisen paljon koulutus- ja hoitoalalla. Liki kolmannes näiden alojen nuorista naisista tekee töitä jatkuvasti, mutta ei ole vakinaisessa työsuhteessa.

Määräaikaisuuden perusteeksi kelpaa jatkossakin sijaisuus, projekti tai kausiluonteinen työ, mutta esimerkiksi viime aikoina yleistynyt ylimääräinen sijainen ei yksin kelpaa pätkätyön syyksi.

MTV:n uutisten mukaan ennuste onkin, että yhä useampi hoiva-alan pätkätyö muuttuu vastaisuudessa pysyväksi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.12.2007)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot