Mainos
Mainos

Uusi laki: ei enää alaikäisiä solariumiin

Uusi laki kieltää alle 18-vuotialta solariumin. Laki tulee voimaan heinäkuussa.

Lakia perustellaan sillä, että erityisesti lapsilla ja nuorilla solariumin UV-säteilylle altistuminen lisää ihosyöpäriskiä. Riskin kasvuun vaikuttaa etenkin liika kerta-altistuminen ja ihon palaminen lapsuus- ja nuoruusiässä.

Uusi laki velvoittaa myös, että solariumkäyttöpaikalla pitää olla asianmukaisesti perehdytetty henkilö, joka opastaa solariumin käytössä ja kertoo UV-säteilyn vaikutuksista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että itsepalvelusolariumeissa täytyy olla asiakkaita opastava työntekijä.

Vuodenvaihteeseen mennessä solauriumpaikoissa täytyy olla näkyvästi esillä tiedot UV-säteilyn vaaroista.

Solariumpalveluiden tuottajilla on kolme vuotta aikaa järjestää asiakkaiden iän tarkistaminen sekä opastusta antava vastuuhenkilö.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot