Mainos
Mainos

Uusi lastensairaala toivoo kuukausilahjoittajia

Jenny ja Antti Wihurin rahasto myönsi tänään uuden lastensairaalan rakentamiseen 1,5 miljoonaa euroa. Koossa on nyt reilut 7 miljoonaa euroa 30 tavoitellusta.

Eilen OP-Pohjola lahjoitti lastensairaalalle miljoona euroa.

– Muita jättipotteja ei ole nyt tiedossa, mutta me lähestymme koko eri tahoja ja pyydämme lahjoituksia. Mutta haluan korostaa, että jokainen euro on tärkeä, ihan pienikin lahjoitus, varainhankintapäällikkö Tuula Colliander toteaa.

Varainhankinnasta vastaava Uuden lastensairaalan tukiyhdistys toivoo tavallisista ihmisistä kuukausilahjoittajia. Yhdistyksellä ei ole resursseja jalkauttaa kaduille niin sanottuja feissareita, joita monet kansalaisjärjestöt käyttävät hankkiessaan kuukausilahjoittajia.

– Jokainen voisi omassa nettipankissaan tehdä kuukausittain toistuvan lahjoituksen, esimerkiksi 5 euroa. Siitähän kertyy parissa vuodessa iso summa, Colliander ideoi.

Jokaisen lahjoittajan nimi julkaistaan tukiyhdistyksen nettisivulla, jos lahjoittaja antaa tähän luvan.

Erilaiset urheilujärjestöt ja opiskelijaporukat ovat innostuneet lahjoituksista. Esimerkiksi jääkiekon Karjala-turnauksen Suomi-Ruotsi -pelin jokaisesta pääsylipusta lahjoitetaan 5 euroa lastensairaalalle. Lääketieteen opiskelijat lahjoittivat lapsille järjestämänsä konsertin tuoton, ammattikorkeakoulussa opiskelevilta on tullut jalkapallo-ottelun lipputuloja. Vastaavia esimerkkejä on paljon.

Lastensairaala-logo tuli jo kauppoihin

Myös ensimmäiset Uusi Lastensairaala -logolla varustetut tuotteet ovat tulleet myyntiin. Helsinkiläinen teeyritys Demmers Teehaus lupaa teepakkauksesta 2 euroa uuden lastensairaalan hyväksi. Jokaisesta Ville ja Valle -lastenlevystä menee 2,50 euroa lastensairaalalle.

Näitäkin on Collianderin mukaan tulossa lisää.

– Nyt on tullut myös koululaisilta ja oppilaskunnilta kyselyitä, miten rahaa voisi kerätä. Kyllä nämä ovat koko kansan talkoot, Colliander iloitsee.

Lisätietoja kaikista hyväntekeväisyystapahtumista saa lastensairaalan Facebook-sivulta.

Uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakentaminen alkaa vanhan Lastenklinikan ja Helsingin Naistenklinikan väliin loppuvuodesta 2014. Sairaala yritetään avata itsenäisyyspäiväksi 2017.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme