Mainos
Mainos

Uusi lastensuojelulaki astuu voimaan

Uusi laki muun muassa madaltaa ilmoituskynnystä ja asettaa aikarajat lastensuojelun tarpeen selvittämiselle.

Uusi lastensuojelulaki astuu voimaan vuodenvaihteessa. Laki painottaa ennalta ehkäisevää toimintaa ja varhaista puuttumista perheen ongelmiin.

Lain mukaan jokaisella lapsella pitää olla hänen asioistaan vastaava oma sosiaalityöntekijä. Huostaanotoista päättää kunnan johtava sosiaalityöntekijä tai hänen määräämänsä päätöksentekijä. Tahdonvastaisesta huostaanotosta päättää sen sijaan hallinto-oikeuden tuomari.

Lapsen tilanne pitää uuden lain mukaan selvittää kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun hänen asiansa on tullut vireille. Ennen lapsen sijoittamista kodin ulkopuolelle on selvitettävä hänen lähipiirinsä mahdollisuudet ottaa lapsi luokseen asumaan.

Uudessa laissa alennetaan myös ilmoituskynnystä. Jos mikä tahansa viranomainen, esimerkiksi lääkäri tai opettaja, saa tietää, että lapsi on huolenpidon tarpeessa, siitä täytyy ilmoittaa sosiaalitoimelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme