Mainos
Mainos

Uusi lomalaki mahdollistaisi työajan lyhennykset

Eduskunta on hyväksymässä lain, joka takaa työntekijöille mahdollisuuden pitää osan vuosilomastaan työövuoden mittaan tekemällä lyhennettyä työpäivää.

Työntekijöille halutaan taata mahdollisuus käyttää halutessaan osa vuosilomastaan tekemällä lyhennettyä työpäivää. Uusi mahdollisuus koskee neljän viikon ylittävää osaa vuosilomasta. Loman pätkiminen näin edellyttää, että työntekijä ja työnantaja sopivat asiasta. Sopimisen pitäisi tapahtua nimenomaan työntekijän aloitteesta.

Eduskunnan työ- ja tasa-arvovaliokunnan enemmistö vahvisti tänään tukensa hallituksen ehdottamalle muutokselle. Asia repi hallitusrintaman rivejä valiokunnassa. Kolme SDP:n edustajaa yhtyi vasemmistoliiton Markus Mustajärven vastalauseeseen, jossa esitetään tällaisen lomanpätkimisen hylkäämistä.

Uusi laki ei aseta ehtoja sille, kuinka pitkä päivittäisen työajan lyhennyksen pitää vähintään olla, kun vuosilomaa muutetaan lyhennetyksi työajaksi. Hallitusryhmien valiokuntaedustajien neuvotteluissa oli esillä vaihtoehto, että työpäivän pitäisi lyhentyä aina vähintään puolella. SDP:n ehdottama ja RKP:n tukema kompromissi ei kuitenkaan kelvannut keskustalle.

Eduskunta aloittaa vuosilomalain muutoksen täysistuntokäsittelyn huomenna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot