Mainos
Mainos

Uusi luotisuojamateriaali kehitetty Suomessa

VTT on uuden yhdistelmämateriaalin jota voidaan käyttä luoti-, murto- ja sirpalesuojaukseen. Materiaali soveltuu myös siviili- ja sotilasajoneuvojen rakenteisiin.

VTT on kehittänyt uuden yhdistelmämateriaalin, jota voidaan käyttää luoti-, murto- ja sirpalesuojaukseen. Materiaalia voidaan käyttää myös siviili- ja sotilasajoneuvojen rakenteisiin. Keksinnön patenttioikeudet on myyty Exote Oy:lle.

VTT ja Exote ovat myös tehneet sopimuksen tuotekehitysyhteistyöstä. Exote aikoo rakentaa materiaalin ja siitä tehtävien kappaleiden valmistusta varten uuden tuotantolaitoksen Tampereen tai Hämeenlinnan seudulle.Toimitusjohtaja Jukka Kemppaisen mukaan tuotantolaitoksen sijainnista tehdään päätös vuodenvaihteen jälkeen.

Uusi tehdas tarjoaa ensimmäisessä vaiheessa työtä 20-25 työntekijälle. Uusi suojamateriaali on keraamin ja metallin yhdistelmä. Materiaali kestää sekä pitkiä iskusarjoja että voimakkaita yksittäisiä iskuja. Keksintö syntyi sivujuonteena työssä, jossa kehitettiin teollisuuden koneille uusia kulumista ja korroosiota kestäviä materiaaleja ja pinnoitusmenetelmiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme