Mainos
Mainos

Uusi malli nostaa eläkkeitä

Eläketurvakeskus arvioi, että uusi eläkkeiden laskutapa lihottaa eläkkeitä yksityisellä sektorilla liki 15 prosentilla.

Eläketurvakeskus laskee uuden eläkemallin lihottava eläkkeitä jopa 15 prosentilla.


Eläkkeiden uusi laskutapa nostaa yksityisalojen eläkkeitä lähes 15 prosenttia nykyiseen verrattuna, kertoo Eläketurvakeskuksen tuore selvitys. Koko työuraan perustuva laskumalli hillitsee myös kustannusten nousua.

Naisten ja miesten eläkkeiden välillä ei ole juurikaan eroja ja eri ammattiryhmienkin välillä erot jäävät pieniksi. Työuramallilla laskettua eläkettä nostavat nykymalliin verrattuna 18 ikävuodesta alkava karttuma-aika, korkeampi karttumisprosentti, pitempi työura, uusi palkkakerroin ja eläkkeen karttuminen uusilta palkattomilta jaksoilta.

Eläketurvakeskus arvioi, että eläkkeelle siirtyminen myöhentyy pitkällä aikavälillä noin kolme vuotta. Se tarkoittaa, että keskimääräinen eläkkeellesiirtymisikä olisi nykyisen 59 sijasta 62 vuotta.

Laskelma perustuu noin 35 000 henkilölle tehtyyn vertailuun.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot