Mainos
Mainos

Uusi menetelmä antaa sikiöstä reaaliaikaista tietoa

Uusi neliulotteinen ultraäänitutkimus antaa entistä tarkemman kuvan mm. sikiöstä. Sen avulla voidaan myös ottaa vaikkapa koepala rinnasta entistä tarkemmin. Neliulotteisessa ultaäänitutkimuksessa kuva nähdään reaaliaikaisena, joka aikaisemmin ei ole ollut mahdollista.

Uudella vasta käyttöönotetulla 4 d-utraäänilaitteella voidaan entistä tarkemmin tutkia esim. kohtua, munasarjoja, ja miesten eturauhasta. Suurin hyöty siitä on kuitankin sikiötutkimuksessa. Neliulotteinen ultraäänitutkimus eroaa perinteisestä 3-ulotteisesta tutkimuksesta siinä, että kuva voidaan nähdä reaaliaikaisena.

Neliulotteisen ultraäänitutkimuksen avulla voidaan helpommin diagnosoida esim onko sikiöllä huulihalkio tai jokin muu häiriö. Myös koepalan ottaminen rinnasta helpottuu, sillä neula voidaan entistä tarkemmin kohdentaa haluttuun paikkaan.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme