Mainos
Mainos

Uusi moottoritie avataan väliaikaisjärjestelyin

Turun ja Helsingin välisen moottoritien viivästymisen takana ei ole erityisiä ongelmia, vaan syynä on pikemminkin liian optimistinen arvio aikataulusta. Tiehallinto ilmoittaa, että uuden E18-tien Lahnajärvi-Lohja-osuus saadaan liikenteelle muutaman viikon päästä. Alun perin moottoritie oli tarkoitus avata kokonaan lauantaina.

Tiehallinnon investointijohtajan Matti Vehviläisen mukaan viiden perättäisen tunnelin kokonaisuus Lohjan päässä on osoittautunut ajateltua monimutkaisemmaksi.

-Työhön tarvitaan pieni aikalisä. Koko moottoritien rakentaminen on kestänyt vain kolme vuotta, mikä on erittäin kireä aikataulu.

Alkuperäinen tavoiteaika oli neljä vuotta.

Moottoritien aikalisä käytetään tunnelijärjestelmien lisätestaamiseen ja käyttöönottoon. Tarkastajat tutkivat muun muassa tunnelien paloturvallisuusjärjestelmiä, hätäkeskusyhteyksiä, savunpoistojärjestelmiä ja liikenteenohjausta.

Tavoitteena ympäristövaikutusten lieventäminen

Uudesta yli 51 kilometrin tieosuudesta peräti kymmenesosa - yhteensä 5,2 kilometriä - kulkee kalliotunneleissa. Tieosuudella on kaikkiaan seitsemän tunnelia. Niistä 2,2 kilometrin pituinen Karnaisten tunneli Lohjalla on Suomen pisin maantietunneli.

Tunneleilla pyritään lieventämään moottoritien ympäristövaikutuksia: säästämään arvokkaita kulttuurimaisemia ja helpottamaan eläinten liikkumista.

Vaikka osa tiestä viivästyy, 23 kilometriä pitkä Muurla-Lahnajärvi-osuus aiotaan avata lähipäivinä. Osittainen avaaminen aiheuttaa tiellä väliaikaisia liikennejärjestelyjä. Lahnajärvelle tehdään vastaavanlainen liittymä moottoritien ja vanhan tien välille kuin nyt on Muurlassa. Lohjanharjun päässä liittymä pysyy ennallaan.

Muurlan kiertoliittymän hyvien kokemusten perusteella Vehviläinen uskoo liikenteen sujuvan siirtymäaikana ongelmitta.

-Turvallisuuden kannalta on tietysti tärkeää, että tiellä liikkujat ottavat huomioon tilapäisjärjestelyt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme