Mainos
Mainos

Uusi myrsky lähestyy

Myrskyä odotellaan Suomeen ensi yön aikana. Ilmatieteenlaitos odottaa tuulten laantuvan vähän matkalla.

Suomea ja Ruotsia lähestyy uusi myrsky. Ruotsin meteorologian laitos varoittaa, että tuuli yltyy ja vedenpinta nousee illalla Länsi- ja Etelä-Ruotsissa. Suomen merialueelle myrskytuulet saapuvat ensi yön aikana, mutta ne ehtivät Ilmatieteen laitoksen mukaan menettää siihen mennessä pahimman äkäisyytensä.

Tulvien uhka pienenee

Vakavien tulvien uhka vähenee Suomen etelä- ja lounaisrannikon joissa sekä järvissä. Veden nousu loppuu, jos sateet taukoavat ennustetusti viikonloppuna. Vesi on alueen sisävesissä edelleen selvästi tavallista korkeammalla. Suurissa ja säännöstellyissä järvissä veden pinta saattaa nousta vielä muutamia päiviä.

- Uudellamaalla pelloilla on vettä jokien alajuoksuilla, ja järvien pinnat ovat tavallista korkeammalla. Mutta vakituista asutusta vesi ei todennäköisesti uhkaa, kertoo ylitarkastaja Leena Villa Uudenmaan ympäristökeskuksesta.

Vantaanjoen vesi oli tänään aamupäivällä 1,8 metriä keskiarvoa korkeammalla. Virtaama oli 90 kuutiota sekunnissa, kun tammikuun virtaama on tavallisesti viisi kuutiota sekunnissa.

- Lohjanjärvellä vesi nousi hieman tiistaina. Pinta on nyt kaksikymmentä senttiä keskiarvoa korkeammalla, ja vesi huuhtelee monien mökkien pihoja, Villa jatkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme