Mainos
Mainos

Uusi nettipalvelu neuvoo parhaat ilmastoteot

Suomen ympäristökeskus on avannut nettipalvelun, jossa esitellään tehokkaita keinoja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Palvelussa on jo nyt 142 toteutettua päästövähennyshanketta ja lisää kerätään.

- Tämä palvelu vastaa kasvaneeseen tiedon tarpeeseen. Tietoa on puuttunut erityisesti erilaisten päästövähennys- ja energiansäästöratkaisujen kannattavuudesta ja kustannuksista, sanoo professori Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskuksesta.

Palveluun kerätään niin kuntien, yritysten kuin yksityishenkilöidenkin toteuttamia hankkeita. Mukana on jo nyt esimerkiksi kokemuksia aurinkopaneeleista, maalämmöstä ja led-valaistuksesta.

- Haluamme saada sekä ongelmat että myönteiset asiat näkyviin. Tähän asti puolueetonta tietoa ei ole juuri ollut tarjolla.

HINKUmappi -palveluun kerätään muunmuassa kaikki päästöjä vähentävät teot, joita Suomen viisi hiilineutraaliksi pyrkivää kuntaa on toteuttanut. Kuhmoinen, Mynämäki, Padasjoki, Parikkala ja Uusikaupunki ovat sitoutuneet vähentämään päästöjään 80 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

- Yritämme houkutella kaikkia Suomen kuntia tekemään päästövähennyksiä. Olisi hienoa, jos kunnat vaikka kilvoittelisivat keskenään parhaista ilmastoteoista, suunnittelee Seppälä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme