Mainos
Mainos

Uusi poliisilaki laajentaa poliisin valtuuksia

Tänään voimaan tulleen uuden poliisilain mukaan poliisi voi käyttää tietolähteenä myös ns. vasikkaa eli poliisin ulkopuolista henkilöä.

Uudistettu poliisilaki on tullut voimaan tänään. Laki kasvattaa poliisin toimintavaltuuksia entisestään. Niillä halutaan uusia työvälineitä ennen kaikkea järjestäytyneen rikollisuuden sekä kansainvälisen terrorismin torjuntaan.

Eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajan Tuija Braxin mielestälisävaltuuksien myöntämisessä tulisi kuitenkin edetä harkiten.

- Kun katsotaan Suomen tämänhetkistä järjestäytynyttä rikollisuutta, niin eduskuntakäsittelyssä on ilmennyt, että uhkakuvaa on liioiteltu. Toki meillä on vakavia uhkia esimerkiksi kansainvälisessä huumekaupassa ja ihmiskaupassa, Brax sanoo.

Säännöksiä on muutettu teknisen valvonnan, peitetoiminnan, valeoston ja televalvonnan osalta. Lain mukaan poliisi voi käyttää myös ns. vasikkaa eli poliisin ulkopuolista henkilöä tietolähteenä. Tiedosta maksetaan palkkio.

Uuden poliisilain voimaansaattamisen kiireellisyyttä perusteltiin MM-kisojen turvallisuusjärjestelyillä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.07.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot