Mainos
Mainos

Uusi rankkasade lähestyy Suomen itäosaa – "Nyt kannattaa yrittää mennä ulos ennen seuraavaa sadetta"

Pääosa sateista kulkee tänään Itä-Suomea pitkin pohjoiseen, Lounais-Suomessa nautitaan lämmöstä.

Ensimmäiset sateet ovat siirtymässä jo kohti Kainuuta ja Lappia, mutta seuraava rankkojen sateiden alue lähestyy etelästä Suomen itäosaa.

– Uudet sateet ovat rantautumassa kaakon kulmalle parasta aikaa, joten nyt kannattaa yrittää mennä ulos, nimittäin iltapäivällä tulee vettä paljon rankemmin, kertoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Otitko sääkuvan? Lähetä se toimitukselle joko Facebook-viestillä tai sähköpostilla osoitteeseen kuvat@mtv.fi!

Uuden sadealueen rintama jää Jyväskylä-linjan itäpuolelle, jonne rankimmat sateet voivat tuoda jopa yli 50 mm vettä. Sade alkaa iltaa kohti siirtyä kohti pohjoista.

Ilmatieteen laitos on antanut sadevaroituksen Kymenlaaksoon, Etelä- ja Pohjois-Karjalaan, Etelä- ja Pohjois-Savoon sekä Kainuuseen. Lisäksi varoitus on Pohjois-Pohjanmaalla Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja Kuusamossa.

Länsirannikolla puolestaan on poutaisempaa, ja lounaasta saapuva selkeämmän sään alue siirtyy Länsi-Suomen päälle, jonka myötä lämpötila kohoaa selvästi yli 20 asteen.

– Lounais-Suomen sisämaassa voidaan mennä jopa lähelle 25 astetta. Joka tapauksessa se on kesäisin kolkka tänään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme