Mainos
Mainos

Uusi Salo haluaa nostaa imagoaan

Kymmenen kunnan muodostaman uuden Salon imagoa luodaan kovaa vauhtia.

Työhön on palkattu brändi-, yritys- ja tuoteidentiteettien suunnitteluun erikoistunut helsinkiläistoimisto. 213 000 eurolla se muun muassa uusii kaupungin visuaalisen ilmeen, laatii viestintä- ja markkinointiohjelman, tekee palveluoppaan asukkaille, käsikirjat henkilöstölle ja valmentaa henkilöstön viestintätaitoja.

Tehokas sisäinen ja ulkoinen julkisuus toimialoilla ovatkin yksi Salon tärkeistä tavoitteista, sanoo viestintäpäällikkö Teija Järvelä.

Kaupungin uusi logo julkistettu. Mikäli valtuusto siunaa sen, se tullaan näkemään muun muassa kaikessa kaupungin viestinnässä, markkinoinnissa ja teidenvarsikylteissä. Lepattavaa puun lehteä muistuvan kuvion alla teksti julistaa "salo on enemmän".

- Toistaiseksi kukaan ei ole pahemmin älähtänyt. Jotkut ovat tosin tivanneet, miksi Salo on kirjoitettu pienellä, mutta kyseessähän on kuvio, ei teksti, selittää Järvelä.

Vaakunakseen Salo saa nykyisen Halikon vaakunan. Logolla ei yritetä kiertää vaakunaintohimoja.

- Uusi logo on kaikille yhtä uusi. Sitä paitsi vaakuna on sen verran juhlallinen, ettei se sovi kaiken maailman markkinatilpehööriin.

Järvelän mukaan brändin luominen ei ole helppoa eikä se tapahdu nopeasti.

- Kukaan ei voi päättää, että luomme tietynlaisen brändin. Voimme huolehtia siitä, että perusrakenteet toimivat ja että kaikilla on selvänä suunta mihin ollaan menossa. Asukkaiden on koettava, että palvelutarjonta on kunnossa. Lopullinen mielikuva syntyy ihmisten päässä.

Valmistelut hyvässä yhteishengessä

Kuntaliitoksen valmisteluja hoiti eri kuntien edustajista koottu järjestelytoimikunta.

Se piti tiistaina viimeisen kokouksensa. Toimikunnan puheenjohtajan Juha Nummentalon mukaan työ sujui yllättävänkin hyvin, eivätkä lopetettavien kuntien edustat sortuneet "kyläpolitikointiin".

- Kahden tai kolmenkin kunnan liitoksissa erimielisyyksiä syntyy helpommin. Meillä puolueet ottivat aika nopeasti vastuun koko alueesta.

Uusi 75-jäseninen valtuusto aloittaa työnsä 10. päivä marraskuusta lukion juhlasalissa. Ensimmäisenä listalla ovat uuden kaupunginhallituksen ja -johtajan valinta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme