Mainos
Mainos

Uusi Siikalatvan kunta sai sinetin Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalle syntyy uusi Siikalatvan kunta. Kestilän, Piippolan, Pulkkilan ja Rantsilan kuntien valtuustot ovat illalla päättäneet esittää valtioneuvostolle, että kunnat yhdistetään. Vain Rantsila äänesti päätöksestä.

Siikalatvan kunta aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta. Se saa yhdistymisavustusta noin 7,5 miljoonaa euroa taloutensa vahvistamiseksi. Uudessa kunnassa on noin 6500 asukasta.

Siikalatva saa suurimman mahdollisen yhdistymistuen eli 7,5 miljoonaa euroa. Raha suunnataan erityisesti kuntatalouden vahvistamiseen.

Pulkkilan kunnanjohtaja Tuomo Haapalahti katsoo, että yhdistyminen oli pakon sanelemaa.

- Neljästä kunnasta kaksi (Rantsila ja Kestilä) on kriisikuntia eli ministeriön selvityksen alla. Vaikka Pulkkilassa talous on koko lailla kunnossa, tämänkaltaiset ratkaisut ovat väistämättömiä. Peruspalveluja ei pystytä turvaamaan, ellei päällekkäisyyksiä saada pois ja kustannustehokkuutta saada lisää, hän kommentoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme