Mainos
Mainos

Uusi terveyslaitos syynää kuntien rahankäyttöä

Suomeen perustettava terveyden ja hyvinvoinnin laitos ryhtyy tarkkailemaan valtion antamien rahojen käyttöä kunnissa.

Peruspalveluministeri Paula Risikko kertoi asiasta MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman erikoislähetyksessä eilen.

Tähän asti sosiaali- ja terveysministeriöllä ei ole ollut tietoa siitä, menevätkö vaikkapa kouluterveydenhuoltoon tarkoitetut lisärahat kunnissa todella siihen, mihin ne on tarkoitettu.

Samalla Suomesta on tullut erilaisten hankkeiden luvattu maa.

- Meillähän tehtiin 90-luvun alussa valtionosuusuudistus ja silloin päätettiin, että rahaa ei enää korvamerkitä. Nyt jos näin on haluttu tehdä, rahat on pitänyt antaa johonkin tiettyyn hankkeeseen, Risikko selittää.

Kun uusi laitos perustetaan vuodenvaihteessa, Kansanterveyslaitos ja Stakes lakkautetaan. Niiden henkilöstö siirtyy uuteen laitokseen, jonka sijaintipaikka on Helsinki.

Lisäksi yksiköt ovat Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa, eli niillä paikkakunnilla, joilla Kansanterveyslaitoksella ja Stakesilla nykyisin on toimintaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot