Mainos
Mainos

Uusi työryhmä tehostamaan Talvivaaran valvontaa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), Säteilyturvakeskus ja Kainuun ELY-keskus ovat perustaneet yhteisen työryhmän Talvivaaran kaivoksen valvonnan tehostamiseksi.

Työryhmän tarkoituksena on tehostaa kokonaisvalvontaa tiivistämällä tietojenvaihtoa, lisäämällä yhteisiä valvontamenettelyjä sekä hyödyntämällä eri vastuualueilla toimivien lupa- ja valvontaviranomaisten asiantuntemusta. Ryhmä aloittaa toimintansa heti.

Ensimmäiseksi ryhmä selvittää kipsisakka-allasongelman korjaamiseksi suunnitellut ratkaisut sekä metallirikastamon toiminnan uudelleenkäynnistämiseen liittyvät turvallisuusnäkökulmat. Yhteistyötä ja tietojenvaihtoa lisätään nykyisten valvontakohteiden lisäksi vireillä olevien laajennushankkeiden arvioinnissa.

Työryhmää vetää Tukesin laitos- ja kaivosvalvontayksikön johtaja Päivi Rantakoski. Ryhmään osallistuu tarpeen mukaan myös muita vastuuviranomaisia.

(MTV3)

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu (Seitsemän uutiset 14.11.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme