Mainos
Mainos

Uusi ulkomaalaislaki voimaan

Uudistettu ulkomaalaislaki on astunut voimaan tänään. Uudistuksen ansiosta ilmeisen perusteettomien turvapaikka- ja oleskelulupahakemusten käsittely nopeutuu.

Ilmeisen perusteettomaksi hakemuksen tekee se, jos hakija tulee turvalliseksi katsotusta maasta, paikallisilla viranomaisilla on keinoja suojella häntä tai jos hakija uusii hakemuksensa vanhoin perustein.

Poliisin tekemän turvapaikkakuulustelun jälkeen ulkomaalaisvirastolla on seitsemän päivää aikaa tehdä päätös turvapaikasta. Lakiin on kirjattu myös kahdeksan päivän valitusaika, jota ennen hakijan käännytystä ei voi panna täytäntöön.

Lakia jouduttiin muuttamaan hakemusten ruuhkautumisen takia. Vuoden sisällä Suomeen on tullut noin 2 500 Slovakian ja Puolan romania, joiden hakemukset on katsottu poikkeuksetta perusteettomiksi.

Tänä viikonloppuna maahamme tuli 31 Puolan romania, jotka hakevat turvapaikkaa. Romanit saapuivat maahan Vainikkalan raja-aseman kautta, josta on Suomeen tullut tänä vuonna lähes 700 romania.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot