Mainos
Mainos

Uusi valitus Kirbasovan käännytyspäätöksestä

Helsingin hallinto-oikeudelle toimitettiin keskiviikkona uusi valitus venäläisen ihmisoikeusaktivistin Maria Kirbasovan käännytyspäätöksestä. Siinä pyydetään keskeyttämään käännytyksen täytäntöönpano.

Maahanmuuttovirasto päätti 67-vuotiaan Maria Kirbasovan käännytyksestä 16. toukokuuta. Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi viime viikolla Kirbasovan päätöksestä tehdyn valituksen. Tiistaina hallinto-oikeus päätti, ettei hänellä ole lupaa jäädä Suomeen.

Keskiviikkona jätetyn uuden valituksen liitteenä oli psykiatrin tutkimustulokset, joista ilmenee, että Kirbasova on täysin riippuvainen tyttärestään. Kirbasovan tukiryhmän mielestä ulkomaalaislain edellytys oleskeluluvan saamisesta on selvitetty.

Jo aiemmin lääkärintodistuksessa on todettu Kirbasovan olevan niin heikossa kunnossa, että matkustus vaarantaisi hänen terveytensä. Hänen puhe- ja toimintakykyään rajoittavat vaikea reuma ja osittainen aivohalvaus.

Maria Kirbasovan avustaja varatuomari Leo Hertzberg on toiveikas uuden lisäanomuksen tuloksesta. Päätöstä odotetaan torstaina.

Kirbasova on asunut viime syksystä lähtien tyttärensä Kermen Soitun ja tämän perheen luona Helsingissä. Kermen Soitu kuten hänen aviomiehensä ja lapsensa ovat Suomen kansalaisia.

Kirbasova on työskennellyt Venäjällä nuorten sotilaiden ja Tshetsenian sodan uhrien hyväksi. Hän oli perustamassa Sotilaiden äitien komiteaa.

Nettivetoomukseen Maria Kirbasovan puolesta oli keskiviikon alkuiltaan mennessä tullut jo yli 1500 allekirjoitusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme