Mainos
Mainos

Uusi vankeuslaki joutumassa heti remonttiin

Vankeuslain kirjesalaisuutta koskevat uudistukset ovat tuoneet vankiloihin turvallisuusuhan Oikeusministeriössä pohditaankin palaamista vanhan lain mukaiseen käytäntöön.

Vain kuukauden vanha vankeuslaki on joutumassa heti remonttiin kirjesalaisuuden osalta.

Savon Sanomien mukaan tiukennukset vankipostin avaamisessa ovat tuoneen turvallisuusuhan vankiloihin.

Oikeusministeri Leena Luhtasen mukaan vankiloista on tullut lokakuun aikana runsaasti viestejä, että tiukennettu kirjesalaisuus lisää esimerkiksi muurien sisään virtaavien huumeiden määrää. Myös käteisen rahan tulo on lisääntynyt. Käteistä voidaan vankilassa käyttää muun muassa kiristykseen ja huumeiden ostoon.

- Meillä on selvää näyttöä tilanteen huononemisesta. Kuitenkin koko vankeuslain uudistuksen tavoitteena on päihteetön ja huumeeton vankila. Tästä syystä lakia on muutettava, Luhtanen sanoo.

Uudessa vankeuslaissa rajoitetaan vangeille tulevan ja heiltä lähtevän postin tarkastusmahdollisuuksia niin, että postin avaamiseen tulee olla vahvat perusteet.

Luhtasen mukaan nyt pohditaan palaamista vanhaan toimintamalliin, jolloin vankilaviranomaiset voisivat avata kaikki vangeille tulevat kirjeet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme