Mainos
Mainos

Uusi vuosi alkoi rauhallisesti

Uusi vuosi on vaihtunut Suomessa melko rauhallisissa merkeissä. Vakavia henkilövahinkoja ei ole viranomaisten tietoon tullut, mutta poliisia ovat työllistäneet pahoinpitelyt ja tappelut.

Ilotulitusraketit ovat aiheuttaneet yksittäisiä silmä- ja palovammoja. Muutama vakavampi loukkaantuminen on tapahtunut, kun raketti on räjähtänyt jo sytyttäessä.

Kokkolassa keski-ikäinen mies sai palovammoja ja murtumia kasvoille, kun ilotulitepadan ammus räjähti suoraan kasvoille. Myös Turussa ja Helsingissä suoraan kasvoille räjähtäneet ilotulitteet ovat aiheuttaneet vammoja kahdelle miehelle.

Ilotulitteiden aiheuttamat vammat ovat olleet useimmilla lieviä. Valtaosa loukkaantuneista ei ole käyttänyt pakollisia suojalaseja. Keskussairaalat arvioivat, että osa loukkaantumisista on johtunut viallisista raketeista.

Ilotulitteet ovat sytyttäneet myös muutamia tulipaloja ympäri maan.

Helsingissä uudenvuodenyö oli poliisin mukaan hyvin rauhaton, rauhattomampi kuin esimerkiksi viime vuonna. Muualla maassa juhlinta vaikutti olevan tavanomaisen riehakasta. Helsingin keskustaan ilotulituksia kerääntyi seuraamaan 10 000 juhlijaa, arvioi poliisi.

(MTV3 -STT)

Katso Anne Forssénin juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme