Mainos
Mainos

Uusi Wincapita esittäytyi

Espoon Barona Arenalla tänään pidetty uuden Wincapita-osakeyhtiön tiedotustilaisuus oli hyvin poikkeuksellinen.

Poikkeuksellinen siksi, että yhtiön toiminnasta ei paljastettu paikalla olleille toimittajille juuri mitään.

Worldwide Investemet Solutions House Wincapita oy:n hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen luki yhtiön ympäripyöreän ja kapulakielisen tiedotteen suoraan paperista ja sen jälkeen vastasi lyhyesti kysymyksiin. Toimittajien oli pitänyt lähettää kysymykset etukäteen sähköpostilla.

- Tästä uudesta yhtiöstä (Wincapitasta) on ollut liikaa virheellistä informaatiota lehdissä, Tanninen kommentoi merkillistä tiedotuskäytäntöä.

Uuden yhtiön tuote on kauppapaikka, jonka avulla voi käyttää erilaisia automatisoituja valuuttakauppajärjestelmiä.

Se selvisi, että uusi Wincapita toimii verkostomarkkinointiperiaatteella. Käytännössä kyse on siitä, että W.I.S.H Wincapita osakeyhtiön toimintaan pystyy osallistumaan hankkimalla lisenssin, joka on mahdollista saada täysjäsenen suosituksella. Suomen kaikkien aikojen isommaksi huijaukseksi epäilty sijoitusklubi Wincapita toimi aikanaan samalla periaatteella. Muutakin yhteistä löytyy.

- Meiltä on tiedusteltu, onko vanhan sijoitusklubi Wincapitan perustaja Hannu Kailajärvi tässä hankkeessa mukana. Hän toimii konsultin ominaisuudessa ja keskittyy automatisoidun valuuttakauppajärjestelmän kehittämiseen. Kailajärvellä ei kuitenkaan ole yhtiön hallinnossa tai omistuksessa osuutta, Tanninen kertoi tilaisuudessa.

Hannu Kailajärvi vapautui pitkästä tutkintavankeudesta muutama kuukausi sitten odottamaan oikeudenkäynnin alkamista. Poliisikuulusteluissa Kailajärvi on tunnustanut, ettei hänen hallinnoimansa Wincapita missään vaiheessa käynyt valuuttakauppaa. Klubi toimi aikanaan myös nimillä Gii Club ja Winclub.

Lausunto vahvisti sen, että aiemmassa Wincapitassa kyse oli massiivisesta verkostohuijauksesta, jonka avulla kerättiin ja uudelleen jaettiin oikeudettomasti jopa sata miljoonaa euroa. Juttu siirtyy syyttäjälle oletettavasti kevään aikana.

Katso Pauli Poutasen raportti

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme