Mainos
Mainos

Uusi ydinvoimalayksikkö Olkiluotoon

Teollisuuden Voima on ilmoittanut sijoittavansa uuden ydinreaktorin Olkiluotoon.

Teollisuuden Voima on ilmoittanut, että viidennen ydinreaktorin sijoituspaikaksi tulee Olkiluoto. Olkiluoto osoittautui vertailussa hieman Loviisaa paremmaksi vaihtoehdoksi.

TVO on ilmoittanut tarjouskilpailuun osallistuville yrityksille, että neuvotteluja jatketaan ensijaisesti Framatome ANP:n ja Siemens AG:n muodostaman konsortion jättämän tarjouksen pohjalta.

Tarjous koskee sähköteholtaan noin 1600 MW painevesireaktorilaitosta. Muitakaan vaihtoehtoja ei ole TVO:n mukaan suljettu pois.

Olkiluoto osoittautui edullisemmaksi


TVO:n toimitusjohtaja Mauno Paavolan mukaan sekä Olkiluoto että Loviisa olivat molemmat erinomaisia vaihtoehtoja uudelle yksikölle.

- Kokonaisvertailussa Olkiluoto osoittautui kuitenkin hieman Loviisaa edullisemmaksi vaihtoehdoksi. Keskitämme nyt uuden yksikön aluetöiden suunnittelun Olkiluotoon, Paavola sanoo.

TVO:n mukaan hanke etenee aikataulussaan. Yhtiö sai maaliskuun lopussa useita tarjouksia kiehutusvesi- ja painevesityyppisistä kevytvesireaktoreista sekä turbiinilaitoksista. TVO:n tavoitteena on saada neuvottelut päätökseen siten, että investointipäätös ja sopimus laitostoimituksesta voidaan tehdä kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Rakentamislupahakemus valtioneuvostolle on tarkoitus jättää mahdollisimman pian investointipäätöksen jälkeen. Uuden yksikön on määrä aloittaa sähköntuotanto vuonna 2009.

TVO:n voimalaratkaisu otettiin tyytyväisinä vastaan Eurajoella

Teollisuuden Voiman päätös rakentaa Suomen viides ydinreaktori Eurajoen Olkiluotoon otettiin nykyisessä ydinvoimalassa ja kunnassa vastaan tyytyväisyydellä. Sijoitusratkaisun odotetaan tuovan tuhansia rakennusaikaisia työpaikkoja koko Satakuntaan. Ydinvoiman ja voimalajätteen hautaamisen vaaroista ei Eurajoella enää juuri edes keskustella.

Suomen suurimman rakennustyömaan avautuminen Olkiluodossa ei tuoreeltaan liikuttanut eurajokelaisia näkyvästi. Teollisuuden Voiman ratkaisu ei ollut millään muotoa yllätys voimalan turva-aidan sisä- eikä ulkopuolella.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.10.2003).

(Seitsemän uutiset 16.10.2003).

Uuden ydinvoimalan kotimaisuusaste noussee 50 prosenttiin.

(Talousuutiset 16.10.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme