Mainos
Mainos

Uusi ykköstie parantaa kaupunkien elinkeinoelämää

Marraskuussa Helsingin ja Turun välille avattava moottoritie vaikuttaa merkittävästi seudulla olevien kaupunkien elinkeinoelämään. Erityisesti Turussa ja Salossa pitkään odotettu uusi ykköstie koetaan hyvin tärkeäksi. Kun maantieyhteys kaupunkien välillä nopeutuu, junat joutuvat kilpailemaan entistä kovemmin asiakkaista.

51 kilometrin mittaisen moottoritieosuuden rakentaminen on Suomen historian suurin yksittäinen tiehanke. Tietä on rakennettu pian kolme vuotta, mutta sitä on odotettu kauemmin.

Uuden ykköstien valmistuttua Helsingistä pääsee koko matkan Turkuun moottoritietä. Se ei pelkästään nopeuta matkoja, vaan parantaa myös seudulla olevien kaupunkien elinkeinoelämää.

Turun kaupungin elinkeinojohtaja Kalle Euro myöntää, että moottorietiehankkeen vaikutukset alueella ovat merkittävät.

- Esimerkiksi kun houkuttelemme ulkomaisia yrityksiä tänne, niin niille on aina tärkeää että yhteydet ovat hyvät. Ja mitä paremmat yhteydet meillä on pääkaupunkiseudulle, niin sen parempi asia. Ja markkinoinnissakin se auttaa, Euro selittää.

- Meillä aika paljon väki käy töissä Helsingissä ja toisaalta Helsingistä käydään täällä Turussa töissä, meiltäkin yksi apulaiskaupunginjohtaja. Se on hyvä, että entistä helpommin pääsee tämän välin kulkemaan ja se on tietysti myös turvallisuuskysymys.

Uusi E18-tie kytkee Turun ja Salon seudut entistä tiiviimmin pääkaupunkiseutuun. Sadat ihmiset matkustavat päivittäin työnsä takia kaupunkien välillä ja pian matka Turusta Helsinkiin taittuu parhaimmillaan noin puolessatoista tunnissa. Moottoritie houkuttelee, joten VR joutuu kilpailemaan aiempaa kovemmin asiakkaistaan.

- Tämä on aivan normaali kilpailutilanne. Toinen väylä paranee ja saa lisää matkustajia, kommentoi VR:n henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen.

- Varmaankin tämä jonkun prosenttiyksikön vähennystä voi tarkoittaa tuolla rantaradan suunnalla. Toivomme tietysti, että se jää mahdollisimman pieneksi.

VR toivoisi parempaa ratayhteyttä Helsingin ja Turun välille, mutta ainakaan lähitulevaisuudessa rataremonttia ei ole luvassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme