Mainos
Mainos

Uusia autoja hyvin kaupaksi

Autoja ensirekisteröitiin alkuvuonna huomattavasti enemmän kuin vuotta aiemmin.

Henkilöautojen ensirekisteröinnit lisääntyivät alkuvuodesta yli 20 prosenttia ja rekisteriin tuli uusia autoja kaikkiaan 64 812 kappaletta. Toukokuussa ensirekisteröinnit lisääntyivät keskimäärin 16,3 prosenttia.

Alueittain rekisteröinneissä on kuitenkin paljon vaihtelua, kerrotaan Autoalan tiedotuskeskuksesta. Alkuvuonna autoja on rekisteröity eniten Vaasassa, jossa kasvua oli 33,4 prosenttia. Seuraavaksi tulee Joensuu 30,4 prosentilla ja kolmanneksi Seinäjoki 29,5 prosentilla.

Raskaiden kuorma-autojen myynti on kasvanut alkuvuonna 26,6 prosenttia. Kaikki painoluokat mukaan lukien uusia kuorma-autoja rekisteröitiin muun muassa toukokuussa 32,6 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Pakettiautoja rekisteröitiin 4,5 prosenttia vähemmän ja linja-autoja 15,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme