Mainos
Mainos

Uusia autoja kutsutaan korjauksiin ja tarkastuksiin

Yhä useammat uuden auton omistajat löytävät postilaatikostaan auton maahantuojan lähettämän kirjeen, jossa kehotetaan tuomaan auto korjaukseen tai tarkastukseen. Viime keväällä voimaan tullut laki velvoittaa autotehtaat ja maahantuojat ilmoittamaan kirjeitse auton omistajalle, jos tietyssä automerkissä on havaittu vikoja.

Ajoneuvoja kutsutaan entistä herkemmin tarkastuksiin. Yhtenä syynä siihen on se, että kuluttajansuoja on parantunut ja vastuu on siirretty entistä enemmän tuotteen valmistajille ja myyjille. Maahantuojalla on velvollisuus ilmoittaa ajoneuvon korjauksista ja kaikki on asiakkaalle sekä ilmaista että vapaaehtoista.

- Jos me huomaamme tuotteessa jonkin turvallisuuteen liittyvän seikan, me lähetämme heille kutsun. Jos asiakas ei tule huoltoon, niin sitten lähetetään muistutuskirje ja vielä toinen muistutuskirje. Kyllä tämä kaikki on tehty ihan asiakkaiden turvallisuuden takia, kertoo jälkimarkkinointijohtaja Matti Koponen Oy Ford Ab:sta.

Kyseessä on kuluttajaviraston mukaan myös imagokysymys.

- Se on myöskin niin, että miten elinkeinoharjoittaja itse suhtautuu vikojen korjaamiseen. Imagokysymyshän se myöskin on. Kyllä näkisin sen niin, että on elinkeinoharjoittajan oman edun mukaista mahdollisimman äkkiä ja mahdollisimman hiljaisesti toteuttaa tällainen kampanja, sanoo lakimies Mika Hakamäki Kuluttajavirastosta.

Maahantuojalla on ajoneuvolain mukaan velvollisuus ilmoittaa jokaisesta korjauskampanjasta ajoneuvohallintokeskukseen. Jos auton omistaja ei reagoi kutsuihin, voidaan ajokki pahimmassa tapauksessa määrätä ajokieltoon. Kuluttajat näyttävät kuitenkin suhtautuvan asiaan vakavasti.

Vastuu autossa esiintyvien vikojen seurauksista säilyy valmistajalla niin kauan kunnes ajoneuvo tuodaan huoltoon tai vika on korjattu.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 21.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme