Mainos
Mainos

Uusia lääkkeitä Kelan korvattavaksi

Uusia lääkeaineita tulee valtioneuvoston päätöksen mukaisesti sairausvakuutuskorvauksen piiriin. Elinsiirtopotilaiden käyttämä takrolimuusi, verenpainepotilaiden eprosartaani ja vaikean sydämen vajaatoiminnan hoidossa käytet- tävä karvediloli tulevat erityiskorvattaviksi elokuun alusta lähtien. Jo heinäkuun alussa tulee voimaan rajoitetusti peruskorvattavia ns. merkittäviä ja kalliita lääkkeitä koskeva valtioneuvoston asetus, jonka myötä elinsiirtopotilaiden käyttämästä mykofenoli- haposta ei korvauksen saamiseksi enää tarvita erillistä lääkärin- lausuntoa. Heinäkuun alussa tulee peruskorvattavaksi uutena lääkkeenä Alzheimerin taudin hoidossa käytettävä galantamiini.

Asetukseen sisältyviä uusia nivelreuman ja liikalihavuuden hoidossa käytettäviä lääkkeitä ei vielä korvata sairausvakuutuksesta, koska sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva lääkkeiden hintalautakunta ei ole vahvistanut niiden hintoja. Kansaneläkelaitos lähettää lähipäivinä lääkäreille ja muulle terveydenhuoltohenkilöstölle valtioneuvoston asetuksista kertovan kirjeen. Siinä kerrotaan myös Alzheimerin tautiin liittyvän dementian oireenmukaisessa hoidossa käytettävien lääkkeiden korvausmuutoksista. Alzheimer-lääkkeiden korvausten hakeminen on hieman helpottunut aiemmasta, koska jatkolausunnon voi kesäkuusta lähtien kirjoittaa muukin lääkäri kuin neurologian tai geriatrian erikoislääkäri.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme