Mainos
Mainos

Uusia ohjeita huumausainerangaistuksista

Valtakunnansyyttäjä haluaa yhtenäistää huumeiden käytöstä ja vähäisten määrien hallussapidosta määrättäviä rangaistuksia.

Valtakunnansyyttäjä on antanut syyttäjille yleisen ohjeen huumausaineiden käyttörikosten rangaistuksista.
Ohje astuu voimaan ensi sunnuntaina ja sen tarkoituksena on yhtenäistää huumeiden käytöstä ja vähäisten määrien hallussapidosta määrättäviä rangaistuksia.

Valtakunnansyyttäjänviraston selvityksen mukaan tuomiot huumeiden käyttörikoksista vaihtelevat paljon eri puolilla Suomea. Uuteen ohjeeseen liittyy sakkotaulukko, jossa määritellään, millaisia seuraamuksia tulisi eri huumeiden käytöstä jakaa.

Ohjeella pyritään yhtenäistämään myös sitä, milloin rangaistuksesta voidaan luopua. Ohjeen mukaan vaihtoehtoisia viranomaistoimia pitää harkita erityisesti alle 18-vuotiaiden nuorten ja huumeriippuvaisten ongelmakäyttäjien tapauksissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot