Mainos
Mainos

Uusia opiskelija-asuntoja nousee taantuman takia

Suomeen on nousemassa satoja uusia opiskelija-asuntoja.

Opiskelija-asuntosäätiöiden mukaan taloudellinen taantuma on hyvä aika rakennuttaa uusia koteja opiskelijoille. Esimerkiksi Helsingissä on rakenteilla ja suunnitteilla yhteensä yli 700 opiskelija-asuntoa. Tampereelle ja Jyväskylään kaavaillaan noin 200 uutta asuntoa ja Turkuun yli 80:aa.

- On löytynyt sopivia tontteja ja aika tälle rakentamiselle on aika otollinen, joten pyritään rakentamaan niitä juuri nyt, sanoo toimitusjohtaja Heikki Valkjärvi Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiöstä.

- Nyt on tarjouksia saatu ja työvoimaa saatavissa, joka tietysti vaikuttaa tähän kustannustasoon.

Tämän syksyn osalta opiskelija-asuntojen haku on jo käynnissä. Turussa ja Tampereella hakemusten määrät ovat lisääntyneet viime vuodesta kymmenellä prosentilla. Helsingissä ja Jyväskylässä puolestaan odotetaan hakemusten määrän pysyvän viime vuoden tasolla.

Huono taloudellinen tilanne näkyy myös tällä rintamalla: kun töitä on nyt vaikea saada, opiskelijat hakevat halvempia asumismuotoja

Katso Mari Haaviston juttu (Kymmenen uutiset 2.8.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot