Mainos
Mainos

Uusia sormenjälkipasseja haettiin tuhat muutamassa tunnissa

Uusia sormenjäljet sisältäviä passeja on haettu tänään vilkkaasti. Sisäministeriön poliisiosaston projektipäällikön Tero Tammisalon mukaan sormenjälkipasseja oli alkuiltapäivään mennessä haettu jo yli tuhat.

Tammisalon mukaan sormenjälkien kerääminen on myös sujunut lähes ongelmitta, sillä ongelmia on ollut vain noin prosentilla hakijoista. Myös Suomessa eniten passeja myöntävältä Kaartin poliisitalolta kerrottiin iltapäivällä, että passien hakeminen on sujunut hyvin. Kesäisin passeja myönnetään Suomessa keskimäärin 3 000 päivässä.

EU-passi, Suomi

Sormenjäljet ovat toinen passiin liitettävä biometrinen tunniste, ja niiden lisääminen passiin perustuu EU:n passiasetukseen. Suomessa sormenjäljet tallennetaan lisäksi kansalliseen rekisteriin.

Uudistuksen on tarkoitus parantaa passin turvallisuutta. Digitaalinen kasvokuva sisällytettiin passin siruun jo vuonna 2006. Uudistuksesta huolimatta nykyiset passit kelpaavat niiden voimassaoloajan loppuun.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme