Mainos
Mainos

Uusia turvapaikanhakijoita saapui Helsinkiin

Suomeen saapui aamulla jälleen uusi turvapaikkaa hakeva ryhmä. Hakijat ovat Romaniasta ja Bulgariasta.

Suomeen on saapunut eilisillan ja tämän aamun aikana yhteensä liki 90 uutta turvapaikanhakijaa. Heistä valtaosa on romanialaisia ja muutama Bulgariasta.

Helsingin Eteläsatamassa turvapaikkaa haki aamulla 50 Romanian kansalaista. Ruotsista Viking Gabriellalla matkustaneessa ryhmässä on 27 aikuista ja 23 lasta. Samalta alukselta ilmoittautui turvapaikanhakijoiksi myös kuusi Bulgarian kansalaista, joista kaikki ovat hakeneet turvapaikkaa aikaisemmin Norjasta. Molempien ryhmien turvapaikkahakemukset vastaanotettiin Helsingin satamassa, minkä jälkeen ihmiset oli määrä siirtää vastaanottokeskuksiin.

Helsinkiin saapui romanialaisia myös eilen illalla yhdeksän aikaan Finjetillä Saksan Rostockista. 29 henkilön ryhmä oli aamuun mennessä siirretty vastaanottokeskuksiin.

Lisäksi Turun satamaan saapui eilen iltana Viking Isabellalla Tukholmasta 12 romanialaista. Viiden aikuisen ja seitsemän lapsen ryhmä anoi Suomesta turvapaikkaa.

Suomeen on viime viikkoina tullut kaikkiaan kolmisen sataa romanialaista Ruotsin tai Saksan kautta. Heitä on ilmoittautunut poliisille ainakin Helsingissä, Hangossa, Turussa ja Tampereella. Osa romanialaisista on jo saanut saanut käännytyspäätöksen.

Romanialaisten turvapaikkahakemukset käsitellään Ulkomaalaisvirastossa nopeutetusti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme