Mainos
Mainos

Uusien alokkaiden salainen ase - personoidut villasukat

Armeijan harmaisiin tänään astuvien alokkaiden ei tarvitse palveluksen päätyttyäkään kärsiä palelevista varpaista. Sotilaskotiliiton johdolla tämän vuoden saapumiserille neulotaan noin 25 000 villasukkaparia.

Sotilaskotityön 90-vuotisjuhlien kunniaksi liitto on haastanut suomalaisia neulomaan tuhansia sukkapareja vuoden 2011 saapumiserien alokkaille.

- Halusimme antaa varusmiehille jotain lämmintä ja henkilökohtaista, jonka varusmiehet saavat pitää muistona palveluksen jälkeenkin, Sotilaskotiliiton pääsihteeri Karoliina Hofmann kertoo.

Neulojilta on toivottu myös pientä viestiä sukkaparin saajalle.

- Sisään laitetuista viesteistä huokuu yhä maanpuolustushenkisyys, ja muutenkin viestit ovat kannustavia ja sellaisia, että on haluttu olla mukana varusmiehen arjessa.

Hoffmannin mukaan sukkia on ulkonäöltään mitä erilaisempia. Villasukat jaetaan koon perusteella.

Villasukat jaetaan kaikille varusmiehille. Pois joukosta jäävät kuitenkin Vekaranjärven varuskunnan alokkaat, sillä paikallinen sotilaskotiyhdistys ei ole lähtenyt projektiin mukaan.

Armeijan harmaisiin siirtyy tänään 14 000 uutta alokasta. Palvelukseen astuvista noin 200 on naisia. Heille villasukat on jo neulottu, heinäkuun saapumiserälle vielä puikot viuhuvat. Kun kaikki varusmiehet ovat saaneet sukkansa, neulojat ovat tehneet yhteensä lähes 200 työvuotta varusmiesten hyväksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot