Mainos
Mainos

Uusien asuntojen kaupassa romahdus

Uusien asuntojen kauppa on romahtanut pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Rakennuslehden katsauksen mukaan uusien asuntojen myynti on pudonnut toukokuusta peräti 30 prosenttia. Katsaus ei koske pääkaupunkiseutua eikä vanhoja asuntoja.

Myymättömien valmiiden asuntojen määrä on nyt suurempi kuin kertaakaan sitten 1990-luvun laman. Syksyllä ja talvella on valmistumassa edelleen uusia asuntoja, joten myymättömien valmiiden asuntojen varastot saattavat edelleen kasvaa.

Rakennusliikkeet ovat lykänneet kesälle ja syksylle suunniteltuja rakennushankkeita. Vain yksittäisten uusien kerrostalojen rakentaminen on käynnistynyt. Pienet suhdanneurakoitsijat ovat jättäneet jopa kesken omakoti- ja paritaloja.

Myynnissä olevien uusien asuntojen varasto on kasvanut 15 kuukauteen toukokuun 11 kuukaudesta. Epätasapaino on suurin Turun seudulla.

Pienet urakoitsijat ovat joutuneet laskemaan hintoja. Suuret yhtiöt eivät ole tinkineet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme